Szálláshelyek - Bük, Bükfürdő
Szállás Bük, Bükfürdő környékén

Nevezetességek Bük, Bükfürdő környékén

Büki templompark (Bük, Bükfürdő távolság: 0.2 km)

Bük-Bükfürdő hangulatos településén a múlt iránti tisztelet kifejezésre juttatásaként kegyeleti emlékparkot talakítottak ki a római katolikus templom szomszédságában. A régi temetőben emlékkövek, virággal körülvett Mária-szobor és szabadságharcos honvédsírok társaságában található Felsőbüki Nagy Pál míves kidolgozású kerítéssel körbevett sírhelye is, aki a XIX. század első felében liberális nemesi politikusként tevékenykedett.

Szent Kelemen Templom - Bükfürdő (Bük, Bükfürdő távolság: 0.2 km)

A büki Szent Kelemen Római Katolikus Templom eredetileg a XIII. században épült, majd a XV. század elején gótikus stílusban átépítésre került, amit a XVIII. század derekán barokk stílusú átépítés követett, ekkor készült el a mellette álló Mária-oszlop is. Tornyát a XVII. század közepén emelték, falfestményei a XVI. századból, illetve a középkorból származnak.
Az egyhajós, oldalkápolnás épületnek egy tornya van. A templomhajóban feltárt románkori épületelemek, a karzaton szép orgona csodálható meg.

Felsőbüki Kúria - Bükfürdő (Bük, Bükfürdő távolság: 0.4 km)

A Felsőbüki Kúriát eredetileg copf stílusban építették, a XVIII. század utolsó évtizedében, ezt egy évszázaddal később eklektikus stílusú átalakítások követték. Felsőbüki Nagy Pál építtette, aki a reformkor egyik nagy hatású szónoka volt – országgyűlési képviselő, tagja a Magyar Tudományos Akadémiának.
A gyönyörű berendezésű, egyedi hangulatú kúria 2005 óta étteremként és panzióként működik.

Szapáry-kastély - Bükfürdő (Bük, Bükfürdő távolság: 0.9 km)

A Bük-Bükfürdő városában található Szapáry-kastély, amely jelenleg kastélyszállóként üzemel, a XVI. században épült, majd a következő században barokk stílusban átépítésre került. A város legjelentősebb világi műemléképülete 30 szobával rendelkezik, a többnyire bolthajtásos földszinti helyiségekbe díszes vasajtón keresztül léphet be a látogató. Az emelet közepén díszterem található, amelynek hatalmas teknőboltozatát dombormű benyomását keltő, a négy évszakot ábrázoló festmények díszítik, középen Vénusz megjelenítésével.
A kastély nem látogatható. Parkja védett.

Büki Gyógyfürdő (Bük, Bükfürdő távolság: 3.6 km)

A Büki Gyógyfürdő a Dunántúlon található, a Balatontól északra, az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál. Magyarország második legnagyobb gyógyfürdője. 26 gyógy-, termál- és ivóvizes medencével várja a fürdőzni és gyógyulni vágyó vendégeket. Termálkútjai fluorid-, jodid- és vastartalomban gazdag alkáli-hidrogén-karbonátos gyógyvizet adnak, amely inhaláció formájában légúti megbetegedésekre, fürdőkúra formájában pedig reumás és ortopédiai betegségek kezelésére kiválóan akalmazható.
A fürdő minden korosztály számára változatos programokat kínál. A kisgyerekeket kizárólag általuk igénybevehető medencék és játszópark, a nagyobbakat óriáscsúszda és fedett élményfürdő várja. A mozgás szerelmesei az úszómedence és a szauna mellett számos sportpályát vehetnek igénybe.

Zsirai Rimanóczy-Kastély (Bük, Bükfürdő távolság: 8.8 km)

A Rimanóczy-Kastély Zsira községben található, a Kisalföld nyugati részén, a Répce folyó mellett, Kőszegtől 17, Bükfürdőtől 12 km távolságra, Ausztriával határos területen. A kastélynak romantikus külsőt kölcsönöz kontyolos tetőszerkezete. Védett kert övezi, a hozzá vezető út mellett őrházak állnak.
Az 1739-ben épült barokk kastély dísztermében és könyvtártermében a falakat díszes fatáblák burkolják, az ajtók felett falképeken Mária Terézia, II. József, Lotharingiai Ferenc, Maria Antoinette és Esterházy Miklós portréja található. Az épület tengelyében lévő sala terrana mennyezetét stukkó díszíti. A háromkarú főlépcsőt kovácsoltvas korlát és kőmellvéd szegélyezi. Az épület jelenleg szociális otthon.

Holdfényliget - Erdei kötélpálya (Bük, Bükfürdő távolság: 15.6 km)

Holdfény Liget, az Alpokalja Kalandparkja Gyöngyösfalun található, Szombathely és Kőszeg között félúton, Magyarország nyugati részén. 2006 tavaszán készült el, széles skálájú szabadidős tevékenységeket és programokat kínálva minden korosztálynak.
Az élmény- és kalandsportok kedvelői erdei pályán quadozhatnak, 1-12 méter magasságban csúszhatnak-mászhatnak-egyensúlyozhatnak Magyarország egyik legnagyobb drótkötélpályáján, Robin Hood pályán íjazhatnak, vadvizi evezhetnek a Gyöngyös patakon, összesen több mint 90 játékon próbálhatják ki ügyességüket. A tölgyes erdőben kisvasút üzemel, kisgyerekek örömére rendelkezésre áll lovas kocsikázás, és található itt mezitlábas élményösvény, fa játszótér, csúszó korongpálya, illetve mókuskert bújócskahely.
A liget tavasszal (március közepétől április végéig) és ősszel (szeptember elejétől november végéig) péntek délután 13 és 18 óra között, hétvégén egész nap, 10 és 18 óra között tart nyitva, míg nyáron (április végétől szeptember elejéig) minden nap délelőtt 10 és este 19 óra között várja vendégeit. Csoportok részére egyéb időpontokban is rendelkezésre állhatnak. Szálláslehetőséget eredeti indián Tipikben biztosítanak.

Röjtökmuzsaj Plébániatemplom (Bük, Bükfürdő távolság: 16.6 km)

A Röjtokmuzsaj Plébániatemplom a XIX. század végén épült a régi helyén, Handler Nándor tervei alapján. Kisboldogasszony címet viselő felszentelésének századik évfordulójára teljes felújításon esett át. Búcsújáróhely, a templom főoltára őrzi a Wimpáci Szűzanya Mária-szobrot. A kegyszobor nálunk ismeretlen, nagyon kemény fából készült.

Röjtöki Kastély - Röjtökmuzsaj (Bük, Bükfürdő távolság: 16.7 km)

A Röjtöki Kastély eredetileg a Széchenyiek udvarháza volt, a Felsőbüki Nagy család a XVIII. század második felében alakíttatta át kastéllyá. Többször is átépítették, majd Verseghy Nagy Elek vásárolta meg, akinek holland származású felesége gyönyörű parkot alakított ki, hollandkerttel és geometrikus formákkal ékeskedő díszudvarral, valamint japánházzal, kriptával, és uszodával, amelyet Hajós Alfréd tervezett. A háború után a kastély gyermeküdőlő volt, ma pedig luxusigényeket is kielégítő kastélyszálló, elegáns vendéglátó hely.

Kámoni Arborétum - Szombathely (Bük, Bükfürdő távolság: 17 km)

A Kámoni Arborétum 27 hektáros természetvédelmi terület. Nyugat-Dunántúlon, Szombathelyen található. Az arborétum a
Gyöngyös-patak mentén húzódik. Kialakítását az 1860-as években kezdte el akkori tulajdonosa, Saághy Mihály földbirtokos. Fia tovább bővítette az esztétikus elrendezésű területet, és mintegy 500 fás szárú növényt telepített az arborétumba. A világháborúk pusztítása után az arborétum az Erdészeti Tudományos Intézet gondozásába került. Ma a több mint 3000 fajnak, fajtának illetve változatnak otthont adó arborétum büszkélkedhet a legnagyobb hazai fenyő-, valamint rhododendron és azáleagyűjteménnyel, illetve egy egyedi, a magyar nemesítők fajtáit bemutató gyűjteménnyel. A kert egész évben nyitva tart, a bejáratnál működő Ökoturisztikai Központ pedig időszaki programokkal és kiállításokkal várja a látogatókat.

Savaria Múzeum - Szombathely (Bük, Bükfürdő távolság: 17.2 km)

A Savaria Múzeum Szombathelyen található, Magyarország nyugati részén. Gyűjteményének magját a Vasmegyei Régészeti Egylet tárgyi- és éremgyűjteménye képezi, amely a XIX. század végén a szombathelyi püspöki palota sala terrenajában nyert elhelyezést. A XX. század elejére készült el az önálló épület, a kultúrpalota, amely nem sokkal felépülése után hangversenyek és előadások tartására alkalmas kultúrház-szárnnyal bővült.
A múzeum állandó kiállításának emeleti termeiben a Nyugat-Dunántúl föld- és élettörténetének, természeti képének és emberi történelmének fontos pillanatai elevenednek meg, szemléltetve az itt élő ember és környezete kapcsolatát. Az alagsorban római- és középkori kőtár, lapidárium található. A múzeum kamaraterme és díszterme időszaki kiállításoknak ad otthont. Nyitva tartás: hétfő kivételével minden nap.

Muzsaji Vízimalom - Röjtökmuzsaj (Bük, Bükfürdő távolság: 17.2 km)

A Muzsaji Vízimalom Röjtökmuzsajon a XVII. század második felében épült, amikor ez a vidék Széchenyi György gondozásában állt. A malom egyharmad része négyszögletesre faragott tölgyfa cölöpökre épült, amelyek a talajvízben állva megkövesedtek, és szilárd alapot biztosítanak a rájuk rakott faragott köveknek és égetett tégláknak. A szépen felújított malom ma vendégfogadóként és múzeumként üzemel.

Járdányi Paulovics István Romkert - Szombathely (Bük, Bükfürdő távolság: 17.2 km)

A Járdányi Paulovics István Romkert Szombathely városában található, Nyugat-Dunántúlon. A város közepén elhelyezkedő, Püspökkert területén tárták fel a múlt század első felében a Kr. U. 50 körül alapított Colonia Claudia Savaria nyugati városrészének egy jelentős épületcsoportját, többek között egy 200x200 méter alapterületű császári palotát. A palota fogadótermét figyelemreméltó mozaikpadlózat díszítette.
A március közepétől szeptember végéig, hétfő kivételével minden nap nyitva tartó romkert a Savaria Múzeum részeként működik. Tárlatvezetés is rendelkezésre áll. Az egykori római városban lakó fazekasmesterek művészetének külön kiállítás állít emléket.

Római Katolikus Templom - Rábapaty (Bük, Bükfürdő távolság: 17.3 km)

Rábapaty települése Sárvártól mindössze 5 kilométerre fekszik, a Rába és a Gyöngyös-sík közötti teraszvidéken. A rábapatyi Római katolikus templom eredetileg egyhajós, egytornyos épülete a XVIII. század elején szentéllyel és sekrestyével bővült, majd e százád végén kripta került mellé, amelynek kápolnáját átjáró köti össze a templommal. A XIX. század derekán további bővítések eredményeképp kereszthajó alak formálódott, majd új torony került a templom elé. A templom bejárati kapuja ma műemlék.

Vasi Múzeumfalu (Bük, Bükfürdő távolság: 18 km)

A Vasi Múzeumfalu Nyugat-Dunántúlon található, Szombathelyen. Vas megye 27 községéből származó, ide áttelepített épületei e hagyományokban gazdag terület népi építészetét reprezentálják. Mintegy két évszázad ünnepi hagyományaiba és mindennapjaiba nyújtanak bepillantást. Az utcarendben, valamint szerként elkülönülten álló házak mellett szőlőhegyi pincesor, valamint etnobotanikai kert került kialakításra. Nevezetesebb épületei közé tartozik a fa harangláb, a tornácos kisnemesi ház, valamint a helyi kőből épült cáki kovácsműhely.
Szent György és Szent Márton napján népművészeti vásárok, az év többi részében különböző népművészeti programok várják a látogatókat. Az egész évben nyitva tartó falumúzeum a Savaria Múzeum részeként működik.

Kőszeg - Patikamúzeum (Bük, Bükfürdő távolság: 18.2 km)

Kőszeg városa egy árpád-kori várról kapta a nevét, amelynek romjai még ma is láthatók. A város fekvése miatt hadászatilag mindig is fontos jelentősséggel bírt, történelmének talán legnevezetesebb eseménye az, amikor 1532-ben Jurisis Miklós vezetésével a várvédők visszaverték a török ostromot, és ezzel megakadályozták a haderők Bécs ellen vonulását.
A vár mellett a város egyik fő látványossága az Arany Egyszarvú Patikamúzeum, amelynek berendezését jezsuita szerzetesek készítették a XVIII. század közepén. Az osztrák- és olasz barokk stílusú, tölgy-, dió- és hársfából készült bútorzatot igényes festmények díszítik. A múzeum hétfő kivételével minden nap nyitva tart, állandó kiállításon mutatja be a nyugat-dunántúli patikák történetét.

Kőszeg - Öregtorony (Bük, Bükfürdő távolság: 18.3 km)

Kőszeg városa az Alpokalja festői vidékén, Nyugat-Magyarországon, a Dunántúl Ausztriával határos részén található. A romantikus hangulatú kisvárosban számos történelmi nevezetesség és múzeum várja látogatóit. A város területe már az első századok óta lakott, a honfoglaló magyarok a mai Kőszegfalva határában jelentős vasfeldolgozó telepet hoztak létre. A város nevezetességei közé tartozik a Szent Imre-templom, a díszes homlokzatú Sgraffitós-ház, valamint a Jurisics teret díszítő várkút.
Múzeumai közül kiemelkedik a felújított műemléképületben helyet kapott Postamúzeum, a Kőszegi Borok Háza, a Patikamúzeum, valamint a Városi Múzeumhoz tartozó Öregtorony vagy Zwinger, a Tábornokház és a Hősök Tornya. A múzeumok hétfő kivételével minden nap nyitva vannak, a Borok Házába csoportoknak előzetes bejelentkezés ajánlott.

Jurisics Miklós Vármúzeum - Kőszeg (Bük, Bükfürdő távolság: 18.3 km)

Jurisics Miklós Vármúzeum - Kőszeg A Jurisics Miklós Vármúzeum Kőszegen található, az Alpokalja vidékén, Nyugat-Magyarországon. A kőszegi alsóvár legrégebbi része a XIII. században épült meg. Később kibővítették, és a középkori és reneszánsz váregyüttes uradalmi várkastélyként szolgált. Nevét Jurisics Miklósról kapta, a török idők várvédő kapitányáról. Esterházy-várként is emlegetik, mivel történelme során leghosszabban, közel két és fél évszázadon át e család tulajdonát képezte.
A vár renovált keleti és déli szárnya 1963 óta ad helyet múzeumnak. A Képek Kőszeg történetéből c. állandó kiállítás a vár régészeti leletanyagát és a polgári Kőszeg történeti emlékeit mutatja be. Egy külön emlékszoba Kiss Jánosra, a XVIII-XIX. század fordulóján élt műfordítóra emlékezik.

Kalandváros - Szombathely (Bük, Bükfürdő távolság: 18.8 km)

Európa egyik legnagyobb és legbarátságosabb játszótere, a szombathelyi Kalandváros 2002 augusztusában épült fel. Nyugat-Magyarország egyik kulturális központjában, Szombathelyen, a sportligetben található. Középpontjában a névadó Kalandvár áll, amely mintegy 7 méter magas faépítmény létrákkal, csőcsúszdákkal, mászókákkal, labirintusokkal és az elmaradhatatlan tornyokkal. A váron kívül Kalandvárosban található még kötélpálya, csúszda, focipálya, homokozók, hinták, Nautilus tengeralattjáró, valamint egy terjedelmes fűzfa-labirintus.
A Kalandvárost szép zöldterületek, gondozott fű és szép növények tagolják és veszik körül. Míg a gyerekek játszanak, a felnőttek kellemesen tölthetik az időt a helyi büfé teraszán. A játszótér szezonálisan, március közepétől október közepéig üzemel.

Nagycenki Széchenyi-Kastély (Bük, Bükfürdő távolság: 19.4 km)

Nagycenki Széchenyi-Kastély A Nagycenki Széchenyi-Kastély Nyugat-Dunántúlon található, Budapest és Bécs között, Magyarország és Ausztria határvidékén. Az építészeti szempontból is érdekes barokk kastély ma emlékmúzeum. 1750 körül épült, egy udvarház átalakításával. Virágkorát az 1800-as évek derekán élte, itt lakott a legnagyobb magyarként tisztelt Széchenyi István. Az épület három részből áll, középső részének nagyterméhez angyalszobrokkal díszített lépcsőház vezet.
Az emlékmúzeum két részből áll. A földszinti rész a Széchenyi család történetét mutatja be, míg az emeleti rész Széchenyi István széleskörű gazdasági és politikai tevékenységeit dokumentálja tárgyi emlékekkel, makettokkal és modellekkel. A kastély mellett a XX. században Fertőboz és Nagycenk között megépült a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút.


Szálloda keresése Bük, Bükfürdő városában

Város:  
Érkezés:  
Távozás:  
Szobák:  
egyágyas:   kétágyas:   háromágyas: 
Személyek száma: